Simone van der Vlugt

 

Workshop Schrijven

banner_typmachine_zw
'De eerste stappen op het schrijverspad'
Over voorbereiding en het toepassen van verschillende schrijftechnieken. Wat zijn de valkuilen en hoe vermijd je ze? Hoe bereik je jouw doelgroep?

Workshop Schrijven

Welke weg heb ik afgelegd om schrijver te worden, wat waren mijn leermomenten en ben je ooit uitgeleerd? Tijdens de workshop vertel ik je alles over mijn eerste stappen op het schrijverspad en waarin schrijven voor jeugd of voor volwassenen van elkaar verschilt.
Je krijgt tips hoe je je kunt voorbereiden voor je aan de slag gaat, welke technieken je tijdens het schrijfproces kunt gebruiken en welke valkuilen je moet zien te vermijden. Ook komt aan bod hoe uitgevers manuscripten beoordelen en hoe je ervoor kunt zorgen dat jouw inzending positief opvalt.
We bespreken verschillende schrijftechnieken, zoals spanningsbogen creëren, het doseren van researchinformatie, het toepassen van show don’t tell en het tot leven brengen van personages.

Maximaal twee weken van tevoren mail je een kort verhaal of het begin van je manuscript, met een maximum van 4000 woorden, voor beoordeling. Je werk wordt niet gedeeld met de andere cursisten. De oefeningen die je tijdens de workshop doet, worden wel gedeeld.
Na afloop van de workshop krijg je je ingezonden tekst, voorzien van opbouwend commentaar, terug.

Aantal deelnemers: minimaal vijf en maximaal tien
Duur: een middag van drie uur
Kosten: €295,-

  • Stuur bij aanmelding een e-mail waarin je jezelf voorstelt en je aanmelding motiveert. Vertel ook wat je doel is, in welk genre en voor welke leeftijd je wilt schrijven.
  • Je kunt je ook aanmelden als je voor jeugd vanaf twaalf jaar wilt schrijven, maar niet als je een jonger publiek voor ogen hebt.
  • De workshops worden gegeven in Fotostudio Wim van der Vlugt, Edisonweg 38, 1821 BN in Alkmaar.